Gîtes, Auvergne, Frankrijk
Maison van Stijn - hondvriendelijke gites
 

Over Maison Van Stijn

Rust, Ruimte, Natuur en Comfort (zie voor waardering onderaan deze pagina)

- 3 comfortabele "gîtes" (3 sterren) in "Auvergne, Frankrijk";
- parkachtige tuin (5000m²) grenzend aan riviertje;
- 5 min. loopafstand van dorpje Egliseneuve d'Entraigues met diverse winkels, restaurants/café's;
- 15 km van ruim ski-gebied (84 km pistes) "Superbesse-Auvergne";
- in laagseizoen ook voor weekenden/midweken.

 

Egliseneuve d'Entraigues, Auvergne, Frankrijk

 

Rust en ruimte, maar dorpskern op loopafstand

Op een schitterend en zeer centraal gelegen locatie in de Auvergne, Frankrijk, aan de rand van het bergdorpje Egliseneuve d’Entraigues bevindt zich Maison Van Stijn, met haar 3 comfortabele, mooi ingerichte "gîtes". Wij zijn omgeven door heuvelachtig berglandschap, bossen, weilanden, rivieren en meren. Maar ook door pittoreske, authentieke Franse dorpjes met hun wekelijkse markten, terrasjes, kastelen en andere bezienswaardigheden. Doordat onze "gîtes" helemaal aan de rand van het dorp zijn gevestigd, profiteert u van de rust en de ruimte, terwijl de dorpskern –met daarin onder meer de bakker, supermarktje, postkantoor, apotheek, diverse restaurants en barretjes- op ca. 5 minuten loopafstand ligt.

 

Riviertje aan terrein

Ons terrein grenst aan het riviertje de Rhue. Vanaf ons terrein gaat een (avontuurlijke) trap naar de rivier, waarin u kunt vissen of (pootje)baden, dammetjes bouwen en de hond in af kan laten koelen. Dit plekje aan de rivier is uitsluitend bereikbaar voor onze gasten; u treft hier dan ook volop rust en ongerepte natuur. Op één kilometer loopafstand vanaf ons terrein, komt u bij de eerste grote waterval van Egliseneuve. Een stukje verderop ligt de tweede waterval.

 

Egliseneuve d'Entraigues - tussen de wateren

 

Voldoende watersportmogelijkheden

Meren om in te zwemmen liggen op een kwartier rijden van de "gîtes" vandaan. Het water is zeer helder en lekker fris. Eén van onze favorieten is Lac de Lastioulles: schitterend gelegen en biedt de mogelijkheid tot het huren van zeilboten, kano’s, surfplanken en waterfietsen. Tevens op een kwartier rijden van de "gîtes" vandaan bevinden zich diverse (buiten)zwembaden.

 

Comfortabel, gezellig en compleet

Alle drie de "gîtes" zijn comfortabel, compleet en gezellig ingericht. Sanitair en elektra zijn volgens de laatste normen, bedden en matrassen zijn van goede kwaliteit. In de keuze van de vloeren, beddengoed en kussens is er rekening gehouden met gasten met allergieën, daarnaast worden de "gîtes" goed schoon gemaakt. Alle bedden zijn voorzien van 4-seizoenen dekbedden en alle "gîtes" beschikken over één of meer eigen terras(sen) met uiteraard voldoende tuin/terrasmeubilair. Maar natuurlijk mag u gebruik maken van de gehele tuin. Het water uit de kraan kunt u met een gerust hart drinken, het is bronwater en lekkerder dan het water uit menig fles! En uw auto kunt u gemakkelijk vlakbij de "gîtes" op ons terrein parkeren.

 

gites Maison van Stijn

 

Wintersport en table d'hôte

Onze "gîtes" zijn gedurende het hele jaar te huur, dus ook tijdens de wintersport. En om het vakantiegevoel compleet te maken kunt u gebruik maken van onze  table d´hôte. Wilt u lezen hoe anderen het bij ons ervaren hebben, kijk dan in ons gastenboek.