Gîtes, Auvergne, Frankrijk
Maison van Stijn - hondvriendelijke gites
 

Routebeschrijving

Per auto, vliegtuig of trein

 

Per auto (coördinaten: 45º24’37.00”N - 2º49’50.00”O)
Egliseneuve d'Entraigues ligt op ca. 880 km rijden van Breda, 950 km van Utrecht en 995 km van Arnhem. Het is goed in 1 dag te rijden wanneer u kiest voor de tolweg in Frankrijk. Onderstaand treft u een “googlemap” waarop Egliseneuve d’Entraigues staat aan gegeven. Wanneer u in de ballon op “Hier naartoe” klikt kunt u invullen vanaf welke plaats u een routebeschrijving naar ons wilt zien.Daarnaast kunt u gebruik maken van de door ons gemaakte en zeer goed beproefde route (navigatiesystemen geven vaak een andere route aan, maar keer op keer blijken die routes meer tijd te kosten dan de onze):

Van Breda op Antwerpen. Bij de ring van Antwerpen houdt u de oostelijke ring aan (1), richting Gent / Kortrijk. Na Antwerpen op Gent rijden. Vanaf Gent richting Lille. Vanaf Lille Parijs. Vlak na het vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs gaat u de borden Bordeaux, Nantes, Lyon volgen. Blijf deze borden consequent volgen. Mits u niet in de file terechtkomt zult u met een half uurtje om Parijs zijn. Vervolgens de borden Bordeaux, Orleans blijven volgen. Na geruime tijd komen er borden Clermont-Ferrand, deze volgt u. Op de hoogte van Clermont-Ferrand verlaat u de tolweg en volgt u de borden Montpellier. U rijdt nu op de A75. Bij afslag 6 Champeix, St.Nectaire, Besse verlaat u de snelweg. U volgt de borden Champeix. Na Champeix gaat u op de borden Besse rijden. Na Besse op Super-Besse en vervolgens op Egliseneuve d'Entraigues. Vanaf afslag 6 is het ca. een uur rijden naar Egliseneuve. Als u Egliseneuve inrijdt krijgt u vrijwel aan het begin aan uw linkerhand een voetbalveld. Een klein stukje daarna ziet u aan uw rechterhand een eerste gebouwtje (gite d'etape). Op de hoogte van dit gebouwtje slaat u linksaf het terrein op van Maison Van Stijn (nog voor de benzinepomp).  

Per vliegtuig en trein 
U kunt met HOP 4 keer per week, tegen gunstige prijzen, van Amsterdam naar Clermont-Ferrand vliegen (en retour). Tevens is het mogelijk per trein naar Clermont-Ferrand te reizen. Wilt u gebruik maken van het vliegtuig of de trein, neemt u dan gerust contactmet ons op.