Gîtes, Auvergne, Frankrijk
Maison van Stijn - hondvriendelijke gites
 

Nieuwtjes voorjaar 2014

 
bolivar

Update en hondenpagina

Update en hondenpagina
Onlangs hebben we de site weer helemaal ge-update. Dat betekent dat er weer een hoop nieuwe foto's op staan en dat er een nieuwe pagina is toegevoegd: Honden

Waarschijnlijk zal geen hond het lezen, maar hopelijk de baasjes wel! Inmiddels hebben wij jarenlange ervaringen met het verhuren van onze gîtes aan hondenbezitters en horen wij vaak van hen dat het moeilijk is een leuke gîte/vakantiehuisje te vinden waar de hond (of honden) welkom zijn en het huisje ook nog mooi en comfortabel is.

Dus kunt u ons aanraden bij (andere) hondenbezitters, klik dan op het facebook vignetje rechts in beeld (in het blokje met twitter, linkedin etc.) en deel ons op uw tijdlijn bij facebook (voeg eventueel een kort tekstje toe), dat is nog beter dan "liken", maar ook dat is zeer welkom, net als een tweet op twitter.

Heeft u een leuke foto van uw hond gemaakt tijdens uw vakantie bij ons en zou u het leuk vinden als die in onze "hondengalerij - Walk of fame" geplaatst wordt, stuur dan uw digitale foto per email naar ons op.

 
Gîte du Bois II

Nieuwe look Gîte du Bois I en II

Nieuwe look Gîte du Bois I & II
Precies een jaar geleden waren wij bij RTL4 op tv te zien in het programma "Verbouwen zonder grenzen". In deze aflevering zijn wij gevolgd tijdens de werkzaamheden aan Gîte les trois étoiles d'Auvergne. Veel mensen schreven ons naar aanleiding van die uitzending dat ze hoopten dat we het nu rustiger aan zouden gaan doen en hoewel we dat ook overwogen hebben, kruipt het bloed waar het niet gaan kan....

Daarom hebben we in het vroege voorjaar van 2013 gîte du Bois I en II een nieuwe look gegeven. Gîte du Bois I kreeg een nieuwe badkamer, de bovenverdieping is opnieuw gestuukt en geschilderd en ook beneden is alles opnieuw geschilderd. Daarnaast kreeg de gîte een nieuw tv-meubel, salontafel en warm vloerkleed en beschikt ze inmiddels over hoog rendement elektrische radiatoren.

In Gîte du Bois II heeft vooral de woonkamer een iets ander uiterlijk gekregen, met een "ge-beton stuukte" muur, gedeeltelijk houtenwand, een warm vloerkleed en andere salontafel. Daarnaast hebben we de jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden als schoorsteenvegen, schoonspuiten van al het tuinmeubilair etc. uitgevoerd.

Beide gîtes zijn dus weer helemaal fris en kunnen er weer even tegen aan.

 
trap naar de rivier.jpg

Trap naar rivier

Nadat wij afgelopen jaar klaar waren met het realiseren van Gîte les trois étoiles d'Auvergne en de werkzaamheden aan Gîte du Bois I en II, hebben we een avontuurlijke trap aangelegd naar het riviertje de Rhue, die aan ons terrein grenst.

De werkzaamheden waren klaar voor de zomer en onze gasten hebben er met veel plezier gebruik van gemaakt. De trap is voor volwassenen en kinderen die goed ter been zijn makkelijk te belopen, maar het is wel een behoorlijke klim: we moesten bijna 50 meter hoogte verschil overwinnen.

Veel kinderen hebben al dammetjes gebouwd in de rivier of visjes gevangen en menig één heeft bij de rivier verkoeling gezocht. Ook bij honden is de rivier erg populair! Zij kunnen er heerlijk in af koelen en schoonspoelen.

 

Nieuwe accespoint: uitstekende Wifi

Al jarenlang bieden wij onze gasten gratis Wifi aan, maar al jarenlang leverde dat Wifi ook regelmatig problemen op. Voornaamste oorzaak is dat wij in een klein bergdorpje wonen en internet via ADSL/de telefoonlijn ontvangen. Daarbij komt dat wij weliswaar verschillende panden hebben, maar alle staan op hetzelfde terrein, dus er is slechts één internetaansluiting waar alle gîtes gebruik van maken. Tenslotte kon de verbinding behoorlijk fluctureren bij verschillende weersomstandigheden.

Nadat we afgelopen zomer blikseminslag in onze routers en range expanders hebben gehad, zijn wij ten rade gegaan bij een expert. Hierdoor beschikken wij nu al ruim een half jaar over een zeer goede, snelle en constante internetverbinding in alle gîtes en voor een groot deel op het hele terrein!

BELANGRIJK:

Hoewel het nieuwe accespoint fantastisch werkt, blijft de internet aansluiting via ADSL/de telefoonlijn lopen en maken al onze gîtes en wij zelf gebruik van dezelfde aansluiting (wel via een beveiligd systeem). Dit betekent dat iedereen prima in staat is regelmatig email op te halen en/of zo nu en dan eens op een website te kijken!

Het systeem is echter niet geschikt en niet bedoeld om games/films/muziek te downloaden, te gamen, online tv of films te bekijken of de hele dag een verbinding open te hebben staan. Ook kunnen er per gîte niet meer dan 2 apparaten gebruik maken van de internetverbinding! Wanneer gasten dit onverhoopt wel doen, klapt het internet er in zijn geheel uit en kan niemand er meer gebruik van maken. Wij verzoeken een ieder dan ook rekening met elkaar te houden en zware bestanden voordat u op vakantie gaat thuis te downloaden op uw computer!

 

Prijzen voortaan inclusief elektra

Bij het huren van een Gîte is tegenwoordig automatisch 150 Kwh elektriciteitsverbruik per week inbegrepen, voorheen moest de totale verbruikte elektra aan het eind van de vakantie betaald worden. Wordt er meer verbruikt dan 150 Kwh in de week, dan dient het verschil à € 0,25 p/Kwh contant voor vertrek voldaan te worden.

Tips voor een zo laag mogelijk energie verbruik:
In Frankrijk en zeker in bergdorpjes zoals Egliseneuve is er geen "stadsgas" zoals in Nederland. De kookplaten, boiler voor het warme water en de verwarmingspanelen gaan dus op elektra. Mensen die bewust en slim met stroom omgaan kunnen de energiekosten flink drukken door bv:

- Radiatoren en verlichting in ruimtes waar u niet bent uit te doen of zo laag mogelijk te zetten;
- In de winter 's nachts en als u weg bent de panelen op de antivries stand zetten;
- In de winter gebruik te maken van de houtkachel; dit geeft snel een heerlijke warmte!;
- Apparaten die u niet gebruikt uit te zetten en opladers alleen in het stopcontact aansluiten als ze ook werkelijk iets moeten opladen;
- Laptops, tablets, telefoons etc. laten werken op hun batterij en alleen op stroom aansluiten als de batterij moet worden opgeladen.

Bovenstaande tips leveren u niet alleen voordeel in uw portemonnee op, maar dragen ook bij aan een beter milieu!

 

Metamorfose Bienchoisi

Bienchoisi

Wij verhuren niet alleen gîtes, maar hebben ook een (web)winkel Bienchoisi genaamd.

De laatste maanden zijn we druk bezig met de metamorfose van Bien Choisi want Bien Choisi goes international en heeft zich gespecialiseerd in textiel voor comfortabel wonen. De webwinkel zal voortaan uitsluitend in het Engels zijn, zodat (bijna) alle nationaliteiten hem kunnen lezen en begrijpen. Natuurlijk blijven wij zelf gewoon Nederlands spreken.

Veel nieuwe, tijdloos mooie producten!

In januari jl zijn wij naar "Maison et Objet" in Parijs geweest. De grootste internationale woninginrichting vakbeurs van Europa. Uit de 3000 exposanten hebben wij zo'n tien hele leuke ontwerpers en labels gekozen voor de collectie van Bien Choisi: bedlinnen & spreien, tafellinnen, kussens & plaids, vloerkleden, keuken- en badlinnen etc. Maar we hebben ook weer onweerstaanbare andere leuke producten ingekocht, zoals tassen en een hele mooie, stoere horloge collectie.

Wij zijn selectief in de keuze van onze labels en designers. We werken graag samen met ontwerpers die met passie werken, die onderscheidende producten maken, veelal in kleine oplages werken en zeker niet in de laatste plaats kwaliteit leveren. Producten die u bij ons vindt, zijn geen massaproducten! Er wordt veel aandacht aan details besteed en bijna uitsluitend met natuurlijke materialen en kleuren gewerkt. De ontwerpen zijn tijdloos mooi en goed te combineren! Tenslotte proberen al onze leveranciers maatschappelijk verantwoord te ondernemen, net als wij.

Onder de tab "Blog" wordt u op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen en vindt u achtergrondinformatie en bijvoorbeeld filmpjes. De komende weken zal er nog hard aan de site gewerkt worden om alle producten toe te voegen, dus neem gerust regelmatig een kijkje!