Gîtes, Auvergne, Frankrijk
Maison van Stijn - hondvriendelijke gites
 

Lastminute wintersport aanbieding, 350,= euro voor 1 week!

weersvoorspelling volgens weeronline

Goedkoop, rustig, veel sneeuw en prachtig weer,

Wat heeft een mens nog meer te wensen? Het wintersport seizoen nadert zijn einde, maar er ligt nog steeds zo'n 1,5 meter sneeuw op de pistes en er valt vandaag nog wat bij. Vanaf aankomend weekend wordt het prachtig zonnig weer en zijn alle schoolvakanties in Frankrijk ten einde. Dat betekent hele rustige pistes, nergens wachttijden en schone wegen!

En het wordt nog aantrekkelijker: boekt u nu voor aanstaande zaterdag 7 maart tot zaterdag 14 maart 2015 Gîte du Bois I of II, dan betaalt u geen € 455,=, maar € 350,= voor een hele week. Deze prijs is inclusief: wifi, beddengoed, bedopmaak-service bij aankomst, 150 KWh elektra + water, toeristenbelasting en eindschoonmaak voor maximaal 4 personen.

Een skipas voor 6 dagen voor het hele domein (Superbesse + Le Mont-Dore, ca 90 km pistes) kost voor volwassenen tot 60 jaar € 155,50, tussen de 60 en 74 jaar slechts € 125,50 en boven die leeftijd krijgt u een grastis pas!

Maar u kunt natuurlijk ook een paar uurtjes gaan skiën en de rest van de dag van het mooie weer genieten op uw terras, tijdens een mooie wandeling of wanneer u de vele leuke dorpjes in  de omgeving gaat verkennen. Er zijn al skipassen vanaf 2 uur per dag.

 

sneeuwhoogtes superbesse

 

Ook leuk voor mensen die niet skiën!

Maar ook als u niet gaat skiën is het heerlijk om er een weekje tussen uit te gaan! Met dagtemperaturen van rond de 15 graden (volgens de verwachtingen) en veel zon, die op deze hoogte (ca. 1000 meter hoog) enorm veel kracht heeft krijgt u een enorme boost! En alles is mogelijk: wandelen (in of buiten de sneeuw), langlaufen, skiën, zonnen etc. etc.

Op zo'n 950 km vanaf Utrecht bent u al bij ons!

 

Met dank aan Monique Borsboom

 

Sneeuwpret voor mens en dier!

Een wintersportvakantie is leuk voor mens en dier, want ook als je niet kunt/wilt skiën is het genieten geblazen!

Egliseneuve d'Entraigues is een zeer sneeuwzeker (december-maart) authentiek bergdorpje (ca. 1000 meter hoogte). Een uitstekende uitvalbasis voor een leuke en mooie wintervakantie. De pistes in Superbesse liggen op een kwartiertje rijden, net als een zeer uitgebreid langlauf gebied. Er wordt van alles georganiseerd zoals wandeltochten op raquettes onder begeleiding, hondensleetochten, ijswand beklimmen etc. Maar u kunt ook lekker gaan wandelen, tochtjes- en sleetje rijden of sneeuwpoppen in de tuin bij de gîte maken.

En hoe koud het buiten ook is, in uw gîte is het altijd comfortabel en heerlijk warm te stoken middels de verwarmingspanelen en/of uitstekende houtkachels. Velen gingen u al voor (zie gastenboek) en veel daarvan hebben reeds geboekt voor de volgende winter. Wilt u ook van een echte winter(sport)vakantie bij Maison Van Stijn genieten, dan raden wij u aan zo snel mogelijk te boeken, want de boekingen lopen al tot en met de kerstvakantie van 2016 binnen!!!

* foto's honden met dank aan Monique Borsboom

 

winter 2015 Egliseneuve d'Entraigues

 

Enorme sneeuwval in 1 week tijd!

Dit is alweer onze tiende winter in Egliseneuve en hoewel we alle winters sneeuw hebben gehad en vaak ook behoorlijk veel, hebben we dit jaar één week gehad waarin het bijna non-stop heeft gesneeuwd! Nog nooit eerder hebben we in 1 week zoveel sneeuw gezien en was het tegelijk zo koud. In een week tijd bevroor de waterval en de rivier, iets wat zelden voorkomt....

Voor ons het nodige extra werk, want meerdere keren per dag sneeuwruimen en hoeveel gewicht kan een dak houden? Om eventuele ongelukken te voorkomen hebben we deze winter (voor de eerste keer in 10 jaar tijd) besloten het dak van de loods sneeuw- en ijsvrij te maken. Ook waren we -voor het eerst in 10 jaar tijd- 2 dagen van de rest van de wereld afgesneden, omdat geen van de toegangswegen meer te berijden vielen... Maar genoten hebben we wel!

Ook nog even van de sneeuw en het mooie weer genieten? Boek nu!

 

dak sneeuwvrij maken

 

Eerdere nieuwtjes:

Nieuwtjes zomer 2014
- Woonwinkel geopend in Besse
- Najaar 2014 in de Auvergne
- Wintersport 2014 - 2015
- Nieuwe aanwinsten Maison Van Stijn

Nieuwtjes voorjaar 2014
- Update en hondenpagina
- Nieuwe look Gîte du Bois I en II
- Trap naar rivier
- Nieuw accespoint: uitstekende Wifi
- Prijzen voortaan inclusief elektra
- Metamorfose Bienchoisi