Gîtes, Auvergne, Frankrijk
Maison van Stijn - hondvriendelijke gites
 
winkel in Besse, Bienchoisi.eu

Nieuwtjes zomer 2014

Woonwinkel geopend in Besse

In juni jl hebben wij in Besse onze winkel in woonaccessoires en lifestyle artikelen Bienchoisi.eu geopend. De winkel is gevestigd aan de 4, Place de la Poterne en gedurende de zomer 7 dagen per week van 10.00 - 19.00 uur geopend. De winkel is zeer goed ontvangen door zowel de lokale bevolking als de vele toeristen die het Middeleeuwse stadje Besse trekt.

Wij verkopen uitsluitend producten van internationale ontwerpers en labels in kleine oplage of unica. Van tassen, horloges en lampen tot (wand)kleden, tafellinnen en (papieren)servetten. Bijna het gehele assortiment is ook te koop via onze webwinkel Bienchoisi.eu, daarnaast kunt u ons volgen via onze Facebookpagina: natuurlijk vinden wij het erg leuk als u ons via die pagina wilt Liken en delen!

 
waterval Egliseneuve

Najaar 2014 in de Auvergne

Wilt u er voor de winter nog even lekker tussenuit, denk dan eens aan de Auvergne. Op ongeveer 10 uur rijden afstand van Nederland bevindt u zich in een schitterend natuurgebied waar u nog volop rust, ruimte en natuur vindt!

Bovendien is het vaak tot eind oktober mooi en standvastig weer met dagtemperaturen van rond of boven de 20 graden, terwijl het 's nachts al rond het vriespunt kan zijn. Dit zorgt er voor dat er vanaf midden oktober schitterende herfstkleuren te zien zijn, die doen denken aan de Indian Summer in Canada.

Kunst en cultuur
In september kunt u nog volop genieten van het landart-project Horizon: in 11 gemeentes rond de Sancy staan in het landschap kunstobjecten, speciaal voor deze gelegenheid ontworpen en gemaakt. Middels een tour langs deze werken (met de auto, fiets, of wandelend) maakt u kennis met het veelzijdige landschap en ziet u prachtige vergezichten.

 

Markten en Brocante

Houdt u meer van markten en Brocante dan kunt u uw hart ophalen op maandag op de gezellige en grote markt in Besse en de boerenmarkt op woensdag in Egliseneuve. Ook worden er in het najaar in de omgeving van Egliseneuve vele Brocantes en vide-greniers (rommelmarkten) gehouden met als hoogtepunt de jaarlijkse brocante in Lugarde (Cantal) op een half uurtje rijden van Maison Van Stijn. Dit is de grootste en drukst bezochte Brocante markt in de Auvergne en wordt dit jaar op 21 september gehouden.

 

wintersport in de Auvergne, Frankrijk

Wintersport 2014 - 2015

Het lijkt misschien nog ver weg, maar de eerste boekingen voor de wintersport 2014 - 2015 staan al! Dus als u zeker wilt zijn van een comfortabele gîte in een sneeuwzeker, gemoedelijk wintersportgebied met voor elk wat wils dan kunnen wij u slechts adviseren niet te lang met boeken te wachten!

Het gebied is uitermate geschikt voor gezinnen oa door:
- overzichtelijk midden groot gebied (ca. 90 km piste) met een gevarieerd aanbod aan groene-, blauwe-, rode- en zwarte pistes;
- betaalbare skipassen en verhuur materialen;
- lessen in het Nederlands;
- naast skiën een groot aanbod aan andere (winter)activiteiten;
- heerlijk comfortable en warme gîtes op een kwartiertje rijden van de pistes (gratis parkeren)

Neemt u voor meer info eens een kijkje op onze wintersport pagina.

 

Nieuwe aanwinsten bij Maison Van Stijn

Barbecuen bij de gîte

Zoals u van ons gewend bent, blijven wij vernieuwen. Dit voorjaar hebben wij bij alle gîtes gemetselde barbecues geplaatst. Elke gîte beschikt over zijn eigen rooster en barbecue tools, u hoeft alleen nog maar zelf het vuurtje aan te steken. 

Beschermd buiten zitten bij zon en regen

Daarnaast hebben wij op het terras van Gîte du Bois I een pergola geplaatst voor meer schaduw. Het doek is waterdicht dus biedt ook bescherming bij een buitje. Uiteraard blijft er voldoen plek over om ook van de zon te genieten. Gîte du Bois II heeft op het zijterras een schaduwdoek gekregen.

HD tv kijken

Binnen beschikken alle gîtes sinds deze zomer over een HD flatscreen televisie en Gîte du Bois I & II over splinternieuwe afwasmachines.