Gîtes, Auvergne, Frankrijk
Maison van Stijn - hondvriendelijke gites
 

Wandel- en fietsparadijs

Voor iedereen die in ieder geval een beetje sportief is

 

- Circa 750 km uitgezette wandelroutes
- Exclusief voor onze gasten online wandelroutes (gpx bestanden)
- Fiets- en wandelroutes voor alle niveaus
- Onbeperkt aantal tour/wielren- fietsroutes
- 437 km avontuurlijke mountainbikeroutes
- Zeer gevarieerd landschap, geaccidenteerd terrein
- Prachtige vergezichten
- Zeer rustig tot soms bijna desolaat

 
vb wandelroute via gpx-bestand

Wandelen
In elke gîte ligt een wandelboekje, daarnaast beschikken we over een aantal stafkaarten, waar gebruik van gemaakt mag worden. Daar wij zelf dagelijks wandelen kunnen wij u goed adviseren. Bovendien hebben wij exclusief voor onze gasten een onlinebestand aangemaakt met te downloaden gpx bestanden die een keur aan wandelingen bieden, die wij zelf hebben gelopen. Naast de bestanden treft u een korte beschrijving van de wandeling inclusief kaartje (zodat tevens via het kaartje de route kan worden gelopen). De link naar dit bestand ontvangt u van ons voor uw verblijf in één van onze gîtes. Als u over een smartphone of een wandel gps beschikt die gpx-bestanden kan lezen, kunt u door de bestanden te downloaden de betreffende routes volgen zonder te verdwalen, op bewegwijzering te hoeven letten of gehannes te hebben met stafkaarten. Tevens kunt u van te voren inschatten hoe lang u over de route zult doen, of het veel klimmen en dalen is, en wat u onderweg kunt verwachten aan bossen, weides, meren en rivieren. Tenslotte vindt u onder de link wandelroutes voorbeelden van wandelroutes vertrekkend vanaf de gîtes.

 

 

Wandelparadijs Auvergne

 

Mountainbiken
In het wandelboekje dat in alle gîtes ligt, staan naast wandelroutes ook mountainbike routes beschreven. In het gebied rondom Egliseneuve vindt u 437 km uitgezette MTB routes, verdeeld over 47 circuits voor elk niveau (groen, rood en zwart), 28 van deze circuits zijn speciaal gemaakt voor gezinnen. Daarnaast zijn er in Superbesse (’s winters skigebied) 6 speciale MTB Down Hill pistes; 3 blauwe, 2 rode en 1 zwarte. Tevens vindt u in Superbesse een bike park met modules, sprongen en bruggen en een speciale “kid zone”. Tenslotte is het mogelijk om tochten onder begeleiding te fietsen. De fietsen kunnen in Besse en/of Condat met de hoge drukspuit professioneel worden afgespoeld en bij ons in de schuur worden gestald.

 

 

Mountainbiken in de Auvergne

 

Wielrennen en/of tourfietsen
Meerdere keren vormde Superbesse een eindetappe in de Tour de France en niet voor niets, want de omgeving rondom Egliseneuve vormt een fantastisch wielrenparcours. Ten eerste zijn de wegen over het algemeen van zeer goede kwaliteit en ten tweede is er een uitgebreid wegennet van zgn “witte weggetjes”. Dit zijn de plaatselijke landweggetjes waar nauwelijks verkeer is en u zich over het algemeen alleen op de wereld zal voelen (zie filmpje). Bovendien bevindt u zich al op hoogte (960 meter) bij vertrek en is het veel klimmen en dalen in deze bergachtige omgeving, maar nooit eindeloos lang. Een colletje van 11 tot 14% is hier gemakkelijk te vinden, maar zelden is het langer klimmen dan een half uurtje en dat zelfde geldt voor het dalen. Overigens zijn er ook voldoende routes met minder steile gedeeltes. Tel hier de adembenemende uitzichten en de grote variatie in vegetatie bij op en u begrijpt waarom het hier zo leuk fietsen is! Wij geven u graag ahv kaarten en beschrijvingen suggesties voor diverse fietsroutes van verschillende lengte en moeilijkheidsgradatie. Uw fiets kan bij ons in de schuur gestald worden.  

 

Wielrennen of tourfietsen in de Auvergne