Gîtes, Auvergne, Frankrijk
Maison van Stijn - hondvriendelijke gites
 
Gold, zoover award 2015

GOLD !

We hebben de Zoover Gold Award gekregen. Onze gasten hebben ons gemiddeld gewaardeerd met een 9.5! en daar zijn wij super blij mee! Wij vinden het bijzonder fijn dat onze gasten onze inzet waarderen en stellen het zeer op prijs dat zij de tijd en moeite hebben genomen om hun waardering via Zoover.nl te delen. Iedereen heel hartelijk bedankt voor de mooie cijfers en lovende woorden. Mede jullie enthousiasme geeft ons de energie om het hele "domaine" steeds mooier te maken. Kom gerust zelf nog een keer naar de veranderingen kijken, jullie zijn van harte welkom!

 
Table d'hôte Maison van Stijn

Table d'hôte en Bienchoisi

Op dit moment zijn wij druk bezig om de voormalige winkelruimte op ons terrein te verbouwen tot een nieuwe winkel en table d'hôte ruimte. Er komt één ruimte waar we onze gasten zullen ontvangen en waar we met hen kunnen eten, omringd door de woon- en lifestyle artikelen van onze winkel Bienchoisi. Daarnaast maken we een aparte ruimte speciaal voor de kinderen. Zij kunnen hier eten, maar ook spelletjes doen, een filmpje kijken via de beamer of gewoon lekker met elkaar chillen. We houden u op de hoogte!

 
Horizon 2015

Horizon 2015

Vanaf 11 juni tot en met 27 september 2015 kunt u weer Land-art bekijken in elf gemeentes rondom de Puy de Sancy. Natuurlijk doet Egliseneuve d'Entraigues ook weer mee. De afgelopen weken bouwde de kunstenaar Francois Klein in het bassin onder de waterval het kunstwerk "LES RAMEURS PERPETUELS", oftewel de Perpetuele Roeiers. Het schip waaruit aan beide kanten roeispanen steken, staat via een houten constructie in verbinding met het vallende water van de waterval, waardoor de roeispanen in beweging worden gezet.
Met behulp van een speciaal voor Horizon ontworpen overzichtskaart kunt u per auto, fiets en wandelend de verschillende locaties bezoeken met de 11 kunstwerken. Op de kaart vindt u informatie over het kunstwerk en de kunstenaar. Voor meer informatie, klik op Horizon 2015

 

Foto: Cyril Wullems

 
Urnschaal-Koolmeesjes-vergeetmenietjes

Mond tot mond - Michaël van de Sande

Wij stellen het als kleine zelfstandig ondernemers heel erg op prijs als gasten van ons mond tot mond reclame voor ons maken. Andersom doen wij dat ook graag terug voor mensen waarvan wij denken dat zij een mooi product maken of goede dienst leveren. Zo ontvingen wij dit voorjaar de sympathieke Michaël van de Sande als gast.

Michaël heeft de opleiding tot plateelschilder gevolgd bij de wereldberoemde Koninklijke Delfts Aardewerkfabriek "De Porceleyne Fles Anno 1653" in Delft. Daarnaast volgde hij de studie "Grafisch en Typografisch Ontwerpen" op de "Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten" in Den Haag.Van 1992 tot 2004 werkte hij vervolgens als plateelschilder / ontwerper bij de kleinere Delfts Aardewerkfabriek "De Delftse Pauw".

Hij opende in 2004 zijn studio "Lotus Ceramic Arts / Phoenix Urnen ®"  Tegenwoordig beschildert hij geheel met de hand diverse kunstwerken op verzoek waaronder "Phoenix Urnen ®" , tegeltableaus , schalen , relatiegeschenken etc. met diverse motieven naar wens van de opdrachtgever, die inmiddels ook hun weg vinden naar vele andere landen in de wereld. Afbeeldingen van de urnen (voor asbewaring, ook voor de as van uw overleden huisdier) zijn te vinden op de website www.phoenixurnen.nl .

Bij ieder product ontvangt de opdrachtgever tevens een “Certificaat Van Echtheid”, dat garandeert dat het product volledig met de hand is beschilderd.