Gîtes, Auvergne, Frankrijk
Maison van Stijn - hondvriendelijke gites

Gastenboek

Reactieformulier

22.08.2008

Trees, Gerti & Ellen,

Mijn ogen vielen bijna dicht tegen de tijd dat ik hier aankwam. Maar o wat is het hier mooi. Ik was erg moe van de reis vanuit Portugal. Onderweg had ik in de auto moeten slapen omdat alle hotels vol zaten. Eigenlijk amper geslapen dus. Ik werd ontzettend hartelijk en gastvrij ontvangen en al snel kon ik een douche nemen en even wat slapen. Na een tijdje schrok ik wakker uit een zeer diepe slaap en moest ik even nadenken waar ik nu eigenlijk was. De hele week heb ik ontzettend goed kunnen slapen in die kamer.
Helaas zat het weer deze week niet altijd mee, maar toch 2 mooie zonnige dagen gehad. Koeien, Koeien en nog eens koeien...hier in overvloed, allerlei rassen en...met horens. Veel foto's kunnen maken, maar vooral ook erg veel kunnen schilderen! Ik heb me goed vermaakt, ben uitgerust, was productief, maar wil jullie vooral bedanken voor deze week, jullie gastvrijheid en hartelijkheid.

Tot ziens! Groetjes, Anita

Anita Ammerlaan - Nederland20-03-2010 14:33

08.08.2008

Lieve Trees, Gerti & Ellen,

Na een week in Gîte du Bois I was het ook zeer aangenaam vertoeven in Gîte Grande Maison. We hebben nog een fantastische week gehad. Lekker koel geslapen en héérlijk gegeten bij de drie oergezellige table d'hôtes. Onder andere nog naar Mauriac geweest en heerlijk gezwommen in het prachtige meer daar. Ook nog naar La Bourboule geweest en nogmaals de kinderen (3 en 4) laten genieten van Parc Fenestre (klimmen, glijden, paardje rijden, botsauto's, achtbaan). Naar Murol geweest om de riddergevechten te bewonderen en naar Super-Besse voor de bobsleebaan. Op de prachtige zonnige dagen (wel 35 graden !) nog genoten van Lac Lastioulle. Kortom: ook deze tweede week is omgevlogen!
Wij gingen op vakantie met de verwachting van een paar rustige weken niet al te ver weg. Maar wat zijn wij positief verrast door de prachtige en afwisselende omgeving van de Auvergne! Er is voor elk wat wils: voor de natuurliefhebber, voor de cultuur liefhebber, voor de zonaanbidder, voor de geschiedenis liefhebber, voor de zwemliefhebber en voor kinderen. Wij bedanken jullie hartelijk voor het gastvrije en gezellige ontvangst op Maison van Stijn en wij vinden het absoluut voor herhaling vatbaar!

Liefs van Roger & Jeanne-Marie, Julie (4) en Cato (3) Polman uit Nijmegen

Fam. Polman - Nederland20-03-2010 14:33

02.08.2008

Lieve Trees, Gerti & Ellen,

Wat hebben wij genoten van onze eerste week in Gite du Bois I. Het was overwegend mooi weer en de tuinstoelen, het zwembad en de prachtige terrassen zijn dan ook veelvuldig gebruikt. Wat een geweldig landgoed hebben jullie hier gevonden en fantastisch om te horen & zien wat jullie er voor moois van hebben gemaakt. Oude Waddinxveense koeien uit de sloot gehaald bij de gezellige table d'hôtes (die overigens héérlijk waren!) en van de omgeving genoten. Markt in Besse, wandelen (lees: winkelen) in Clermont-Ferrand en met de stoeltjeslift en bobsleebaan in Super-Besse. Ook de meren in de omgeving (m.n. Lastioulle) zijn zeer de moeite waard. Kortom: zéér geschikt voor jong & oud, weer of geen weer, op zoek naar actie of ontspanning!!! Wij zien uit naar onze tweede week in Gîte Grande Maison!

Roger, Jeanne-Marie, Julie (4) en Cato (3) Polman uit Nijmegen

Fam. Polman - Nederland20-03-2010 14:32

02.08.2008
Beste Trees, Gerti & Ellen,

We willen jullie hartelijk bedanken voor de hartelijke ontvangst en het heerlijke verblijf hier!
Jullie hebben hier een heel mooie plek gerealiseerd met veel rust en oog voor detail en schoonheid! Er zijn hier in de omgeving erg veel leuke dingen te doen zowel voor volwassenen als voor de kinderen dus dat was een goede combinatie. Verder een speciaal bedankje voor het heerlijke eten dat door jullie zo mooi en gastvrij werd verzorgd. En natuurlijk voor het oppassen door "Oma Trees", heel fijn!

Veel succes met alles verder! Hartelijke groeten,
Imke, Anouk & Loïs

Imke, Anouk & Loïs Duijvestijn - Nederland20-03-2010 14:31

25 juli 2008

Lieve dames Van Stijn,

Schrijven in een boek voelt alsof we te gast waren in "Villa Velderhof". Nou, zo was het ook.
Een buitengewone locatie, geweldige natuur, oorverdovende rust, meer dan voldoende tijd om een aantal boeken te lezen, we hebben heerlijk gegeten, geborreld en gepraat (zeker ook met jullie aan de grote tafel) en bovenal jullie gastvrijheid en zorgen die als een warme deken aanvoelden. Kortom....
"La vie est belle". We hopen jullie spoedig weer te zien!

Vriendelijke groeten van,

Doreth, Koen, Justine, Jan en Iwein

Fam. Lau - Nederland20-03-2010 14:30

27.07.2008
Na een lange autorit gastvrij ontvangen door Gerti en Ellen. Al heel wat verhalen gehoord, maar het resultaat was een grote verrassing! Mooi weer, een prachtig landschap, zwemwater: ons zoontje van 2 was helemaal gelukkig.
De barbecue van de drie dames was heel gezellig. Wat een talenten! Alles zelf gemetseld, getegeld, elektriciteit aangelegd, etc. etc..
De laatste avond zijn we wezen uit eten "de Four a Bois" in Condat: de beste pizza die ik ooit gegeten heb!
Gerti, Ellen en Trees ook namens Joyce en Otto heel erg bedankt voor het scheppen van het kader waar binnen wij een geweldige vakantie gehad hebben!

Fam. Ruyten

Fam. Ruyten - Nederland20-03-2010 14:29

19.07.2008
Gerti, Ellen en Trees,

Morgen gaan we weer naar huis, eigenlijk met tegenzin. Wat is en was het hier fijn, wij waren welkom bij jullie, veel informatie gehad, lekker eten bij jullie aan tafel en de praatjes tussendoor, heerlijk!
De omgeving, het weer en de mensen hier zijn net zo verschillend als wij met onze kinderen (jantje lacht en jantje huilt). Wat hebben we genoten!
We wensen jullie heel veel geluk met alles wat jullie nog gaan doen hier en veel gezondheid, zodat wij nog een keer terug kunnen komen.

Bedankt voor alles en op z'n achterhoeks "ut geet ow goed".
Fam. Huls, Han, Ans, Arjan en Heleen

Han, Ans, Arjan & Heleen Huls - Nederland20-03-2010 14:28

12.07.2008
Beste Gerti, Ellen en Trees,

We hebben onze vakantie er nu bijna opzitten. Twee weken genoten van de mooie gîte, de omgeving en natuurlijk jullie gastvrijheid.
Dat het weer hier nog sneller kan wisselen dan in Nederland hebben we ook gemerkt, maar meestal konden we er lekker op uit. Ook Eva heeft het erg naar haar zin gehad, wat we erg belangrijk vinden omdat het geluk haar helaas niet toelacht. Naarmate ze meer gewend was ging ze steeds meer haar gang en schoof dan met een ondeugend lachje de andere kamers in.
Verder nog wat informatie voor de gasten die nog gaan komen. De topografische kaarten "Monts du Cézallier"(2534 OT) en "Massif du Sancy"(2432 ET) met een schaal van 1:25.000 zijn heel geschikt om op te wandelen. De kaarten zijn te koop bij Le Tabac in het dorp.
Een leuk tochtje voor mensen met een kinderwagen (ook leuk zonder kinderwagen): langs de weg (D978) en een stukje van de GR naar de Cascade d'Entraigues. Achter het meertje ligt nóg een waterval, je moet de weg dan even naar beneden lopen. Vervolgens de hele "gele weg" D30 aflopen tot voorbij de boerderijen Picard en La Coste en dan op de kruising naar Espinat lopen. Na de boerderij La Clide de weg volgen naar Egliseneuve d'Ent.
Deze route loopt geheel over asfalt maar er rijden nauwelijks auto's.
Andere leuke dagtochtjes:
- Chateau de Val aan den Dordogne (ook bij slecht weer)
- Besse, incl. markt op maandag
- En natuurlijk de Puy de Sancy (via Mont-Dore, de lift bij Super-Besse is in onderhoud en zomer 2008 gesloten), of het hele stuk zelf klimmen natuurlijk.
- Bij mooi weer, zwemmen in Lac Lastioulles. Erg geschikt voor klein en groot.
Al met al hebben we een leuke tijd gehad hier!
Henk, Marieke & Eva

Marieke van Bemden & Henk Otte - Nederland20-03-2010 14:27

12.07.2008
Beste Gerti, Ellen & Trees,

We willen jullie heel hartelijk bedanken voor een fijne week in jullie prachtige gîte. De mooie, zo typisch Franse omgeving met z'n kleine, stille dorpjes en heel veel natuur was precies zoals we het ons hadden voorgesteld; het zorgde voor een echt vakantiegevoel (en gelukkig kwam het met het weer ook nog goed :-) )!
Jullie hebben hier iets heel moois gemaakt met het Maison van Stijn - jullie grote inzet is heel duidelijk te zien.
Dank voor jullie tips & suggesties, het heerlijke diner aan jullie table d'hôte, de goed gevulde pichnickmand en jullie interesse.

We wensen jullie alle goeds voor in de toekomst!
Groetjes, Suzanne & Edwin

Suzanne Bergman & Edwin Bouman - Nederland20-03-2010 14:26

05.07.2008
 
Beste Ellen, Gerti + Trees,

Op zoek naar een vakantiebestemming, kwamen we al weer enige maanden geleden jullie verhaal tegen in de Ariadne At Home. We hebben meteen geboekt, want dat beloofde in ieder geval een sfeervolle locatie! En soms valt 't dan in 't echt wat tegen, maar niet hier: wat een mooie omgeving (en toch zo dicht bij het dorpje), wat een rust en natuur om ons heen, wat een hoeveelheid aan goede wandelroutes, wat een schetige dorpjes in de buurt, wat een heerlijke kaasjes en charcuterie, wat een lekkere barbecue op dinsdagavond bij jullie in de tuin, wat een gastvrijheid en attentheid van jullie, onze gastvrouwen, wat een leuke kadootjes in jullie galerie, wat een mooi landschap hier in de omgeving, maar bovenal wat een gezellige gîte hebben jullie ervan gemaakt!

Zelfs op onze enige regenachtige dag hebben we 't enorm naar onze zin gehad: 't is hier heerlijk thuiskomen! Met z'n tweetjes op de bank en Lis in de mand!

We komen vast terug en zijn dan benieuwd naar de projecten die jullie dan weer af hebben. Bewondering voor jullie ondernemingslust! 't Ga jullie goed!

Liefs, Jeroen, Yolanda en Lissy

Jeroen en Yolanda Ester20-03-2010 14:24

[1]      «      44   |   45   |   46   |   47   |   48      »      [49]
Reactieformulier

Reactieformulier