Gîtes, Auvergne, Frankrijk
Maison van Stijn - hondvriendelijke gites

Gastenboek

Reactieformulier

28.06.2008
Chères Gerti, Ellen en Thérèse,

Ook al wil elk van ons drieën een reactie schrijven over het verblijf hier, schrijf ik toch in "wij" en "ons" omdat we samen zo'n geweldig fijne vakantie hadden in dit gezellige huisje.
Als perfecte gastvrouwen hebben jullie ons het warme gevoel gegeven meer dan welkom te zijn. Behalve intens genieten van het voor ons onbekende Auvergne hebben wij met respect kunnen meemaken hoe jullie je nieuwe bestemming hier hebben gevonden en verder uitbouwen.Een plek om terug te komen!
Veel dank, Joop van der Werf

Helemaal mee eens! Marijke

Ook ik ben het er mee eens en wil jullie "bon courage" wensen met dit toch heerlijke project. En zoals ik al heb gezegd zijn jullie altijd welkom in West Palm Beach.
Heel veel dank voor alles, Lukina

Joop & Marijke van der Werf & Lukina Sheldon - Ned20-03-2010 14:23

28.06.2008
Lieve Gerti, Ellen & Trees,

Bij aankomst werden we zeer hartelijk door jullie ontvangen met een heerlijke kop koffie en daarna brachten jullie ons naar de gite waar we twee heerlijke weken hebben gewoond.
Wij hadden jullie bij boeking gemeld dat we uitkeken naar een vakantie met 1. mooi weer, 2. rust, 3. lekker eten, 4. veel wandelen en 5. heel veel lezen. Al onze wensen zijn vervuld. De eerste drie dagen heeft het geregend waardoor we aan de punten 2 en 5 toekwamen. Vanaf woensdag is het mooi weer (punt 1) geworden en hebben we punt 4 heel fanatiek uitgediept. We hebben elke dag (op één na) een prachtige wandeling gemaakt, met het boekje, dat we van jullie te leen kregen, als handleiding. We hebben genoten van de bossen, de meren, de bergen en de schitterende vergezichten. Rest nog punt 3. We kookten overwegend zelf met de (h)eerlijke producten van het Franse land, maar schoven ook twee keer aan aan de table d'hote. We hebben ervaren dat jullie all-round vrouwen zijn. Van het storten van een zwembad-plateau tot het bereiden van een verfijnd diner.
Bedankt voor alles en we zullen het nog heel lang over deze vakantie hebben.

Liefs van Jan en Atie van der Sluis

Jan en Atie van der Sluis - Nederland20-03-2010 14:22

14.06.2008
Alhoewel het weer ons echt in de steek liet en we meer een prille voorjaarsvakantie dachten te hebben (9-17 graden), hebben we onze gedachten verzet en naar de Auvergne gekeken en ervan genoten.
Er zijn van die plekken op aarde waar je je thuis voelt, waar je graag zou blijven en waar je zeker zult terugkeren. Dat gevoel is voor mij in ieder geval duidelijk. Van alle vakanties in Frankrijk komt de Auvergne het dichtst bij het begrip paradijs.
De flora is onvoorstelbaar mooi en het landschap maakt een mens blij.
Koud of niet, regen, hagel, onweer of niet, de Auvergne heeft mijn hart veroverd!
En wat daar zeker toe heeft bijgedragen is de warme zorgzaamheid van onze 3 gastvrouwen. Altijd bereid mee te denken, nooit gezucht: daar heb je hen weer. Met onze ervaringen wat gîte-eigenaren betreft, kunnen we rustig zeggen: alle lof!
We zijn blij jullie te hebben ontmoet en we zullen zeker terugkeren naar dit heerlijke oord.
Bedankt voor alles en zeker ook de voortreffelijke maaltijden en de gezelligheid!
Paul en Ellen Allebrandi + Luca

Paul en Ellen Allebrandi - Nederland20-03-2010 14:20

09.06.2008
Niettegenstaande het minder goede weer hebben we met volle teugen genoten van de zuivere lucht, de prachtige landschappen, watervallen, mooie dorpjes, romaanse kerken en de inmense bloemenpracht.
We voelden ons ook meteen thuis in de luxueuze gîte, heel gezellig en functioneel. We willen jullie ook feliciteren met het reeds gepresteerde werk aan het huis, gîtes en galerij, en dit in zo'n korte tijd. We wensen jullie ook veel goede moed voor de uitvoering van de nog voorliggende plannen en veel succes met de galerij de de gîtes.
We willen jullie en je moeder ook bedanken voor het gastvrij onthaal. We hopen binnen enkele jaren nog een terug te komen als alle kerken uit de steigers zijn en met een schitterende zon.
Ingrid & Ruddy Ruymaekers - Peij, Antwerpen
07.06.2008

Ingrid & Ruddy Ruymaekers - Belgi20-03-2010 14:19

10 mei 2008

Lieve Gerti, Ellen & Trees,
We hebben het hier heerlijk gehad. Het is een prachtige omgeving voor fotografen. Ik heb ook heel veel plezier gehad met de cursus. Volgens mij kom ik nog wel een keer terug. Sowieso om te kijken hoe de verbouwing zich ontwikkelt.
Liefs en groetjes, Joke Beerlage

Lieve "meisjes",
Wat een paradijsje hebben jullie hier gemaakt ... en zo te horen en zien wordt het nog mooier. Ik heb de gevarieerdheid van de cursus als een aanwinst ervaren. Alle onderwerpen behandeld. Het weer zat niet echt mee, maar daarom was het toch een tijd om nooit te vergeten.
Ik wens jullie heel veel plezier, geluk en gezondheid voor de toekomst in "La douce France".
Wie weet tot de volgende keer, liefs, Alice van der Linden

Joke & Alice - Nederland20-03-2010 14:18

13.05.2008
Highlights van:

Francisca:
Alle seizoenen in 1 week!
Echt frans dorpje
Gastvrije en behulpzame gastvrouwen
Top huisje met mooie schilderijen :-)

Willie:
Het verrukkelijke bed
De zon aan het begin èn aan het einde van ons verblijf
De bergpas over de Mont Dore
Het rustgevende geluid van het riviertje

John:
De twee watervallen
De bergroute van Besse naar Mont Dore (D36)
De besneeuwde bergtoppen
De rode wijn en het goede gezelschap

Tessa:
Het roze toiletpapier!
De grotten

Victor:
Pizza's!!
Elke dag iets lekkers van de bakker...

Veel succes met alles, Francisca, Willie, John, Tessa en Victor

Francisca Kalmijn - Nederland20-03-2010 14:17

11.03.2008
Chères Gerti & Ellen,

Nous avons passé un très bon séjour dans votre gîte!

Gros bisous et vous dis à bientôt.

Un bonjour à votre maman.

Fam. Gauzens - France20-03-2010 14:15

03.02.2008
Wat een prachtige streek hier rondom Egliseneuve d' Entr.! Als je van wandelen, natuur, rust en ruimte houdt, ben je hier op het goede adres! Wij zijn gekomen voor een weekje ski de fond, maar door gebrek aan veel sneeuw hebben we het meest gewandeld. Eén dagje skiën in Super Besse, de Plaine des Moutons en daarna les petites randonnées uit het boekje "Massif du Sancy et Artense", dat we van Ellen en Gerti konden lenen. De wandelingen zijn erg goed aangegeven. We hebben b.v. no. 3 van Ravel naar de Cascade de la Berthe, langs Lac Chauvet en via Grouffoud ggelopen. Hier zullen op de turfvelden in het voorjaar en zomer m.i. veel bloemen te bewonderen zijn.
Op de wandeling (no.47) rond Egliseneuve zagen we hier en daar al longkruid bloeien en de scilla's (dacht ik) piepten er ook al uit.
In Murol de wandeling (no.17) naar Roche Romaine: fraaie uitzichten en Helleborussen die ook al in bloei staan. De petite randonnée met een van de mooiste uitzichten (no.43) op de verschillende Puys (Mont Redon, Puy de Sany, Puy Ferrand) was vanuit St. Donat. En we boften natuurlijk ook met de hele dag zon, dat is wat anders dan al die regenachtige dagen in Nederland, wat een energie kun je hier opdoen!
De laatste dag (het weer was wat minder) in Besse rondgekeken. Een heel leuk plaatsje en hier veel lekkere dingen gezien èn gekocht voor thuis. En na alle uitjes was het weer een genot om in onze gezellige, comfortable gîte terug te komen! Gerti, Ellen en Trees, we vonden het excellent! Et pour l'avenir nous espérons de retourner. Bonne chance et au revoir.

Gerry en Bertus Beld - Nederland20-03-2010 14:15

28.12.2007
Noël 2007 en Auvergne sous la neige et avec le soleil, que du bonheur. De plus, un gîte impect, accueil chaleureux. Nous connaissons bien la région, mais à chaque fois, un réel plaisir avec de bonnes balades & le ski. Mais cette année, nous aurons fait la connaissance des soeurs Gerti et Ellen et la Maman avec beaucoup de plaisir.

Famille Remy - France20-03-2010 14:14

27.10.2007
Wat een prestatie! Dit hebben we vaak tegen elkaar gezegd, als we het hadden over het project van Ellen en Gerti in Egliseneuve d’Entraigues. Alles zelf gedaan, met vakmanschap en passie, toonbeeld van perfectionisme en smaak. Een stel prachtige meiden die het gaan maken in de Auvergne. Met de galerie, de gîtes, de cursussen en vooral met de warmte die zij beiden hebben voor hun gasten. Vanaf het moment van aankomst voel je je hier thuis. De inrichting van de gîte (Grande Maison) is prachtig, verrassend, maar ook zeer functioneel. Het heeft ons aan niets ontbroken. Ook de streek stelde ons niet teleur. Er zijn mooie autotochten te maken, waarbij het typisch landschap van de Puy de Dôme en de Cantal is te bewonderen. Fraaie kathedralen in Riom en in Clermont-Ferrand, waar het ook leuk winkelen is. In deze tijd is de streek erg rustig en stil, tussen de drukke toeristenperioden komen de mensen ervan tot rust. Voor ons geen probleem. Die rust is er ook in Egliseneuve d’E. Alle reden om elke nacht tot een bon rêve te komen! Maar we zijn wel benieuwd hoe deze streek en deze plaats eruit zien in de zomer. Met 30 graden, zon en blauwe lucht. Luieren op het terras, vissen in het meer, enzovoorts. We komen dus terug, met een andere auto, hopelijk weer met Nina. Want we zijn het meest nieuwsgierig naar de voortschrijdende prestaties van Ellen en Gerti. Zij zullen ons weer verbazen, dat geloven wij vast. Dan heffen wij met hen het glas, gevuld met champagne, of….een lekkere muskaat wijn.
Bedankt voor deze fijne week in het heerlijk verblijf!
Christine & André Weber

Christine & André Weber - Nederland20-03-2010 14:12

[1]      «      45   |   46   |   47   |   48   |   49      »      [49]
Reactieformulier

Reactieformulier