Gîtes, Auvergne, Frankrijk
Maison van Stijn - hondvriendelijke gites

Gastenboek

Reactieformulier

19.07.2008
Gerti, Ellen en Trees,

Morgen gaan we weer naar huis, eigenlijk met tegenzin. Wat is en was het hier fijn, wij waren welkom bij jullie, veel informatie gehad, lekker eten bij jullie aan tafel en de praatjes tussendoor, heerlijk!
De omgeving, het weer en de mensen hier zijn net zo verschillend als wij met onze kinderen (jantje lacht en jantje huilt). Wat hebben we genoten!
We wensen jullie heel veel geluk met alles wat jullie nog gaan doen hier en veel gezondheid, zodat wij nog een keer terug kunnen komen.

Bedankt voor alles en op z'n achterhoeks "ut geet ow goed".
Fam. Huls, Han, Ans, Arjan en Heleen

Han, Ans, Arjan & Heleen Huls - Nederland20-03-2010 14:28

12.07.2008
Beste Gerti, Ellen en Trees,

We hebben onze vakantie er nu bijna opzitten. Twee weken genoten van de mooie gîte, de omgeving en natuurlijk jullie gastvrijheid.
Dat het weer hier nog sneller kan wisselen dan in Nederland hebben we ook gemerkt, maar meestal konden we er lekker op uit. Ook Eva heeft het erg naar haar zin gehad, wat we erg belangrijk vinden omdat het geluk haar helaas niet toelacht. Naarmate ze meer gewend was ging ze steeds meer haar gang en schoof dan met een ondeugend lachje de andere kamers in.
Verder nog wat informatie voor de gasten die nog gaan komen. De topografische kaarten "Monts du Cézallier"(2534 OT) en "Massif du Sancy"(2432 ET) met een schaal van 1:25.000 zijn heel geschikt om op te wandelen. De kaarten zijn te koop bij Le Tabac in het dorp.
Een leuk tochtje voor mensen met een kinderwagen (ook leuk zonder kinderwagen): langs de weg (D978) en een stukje van de GR naar de Cascade d'Entraigues. Achter het meertje ligt nóg een waterval, je moet de weg dan even naar beneden lopen. Vervolgens de hele "gele weg" D30 aflopen tot voorbij de boerderijen Picard en La Coste en dan op de kruising naar Espinat lopen. Na de boerderij La Clide de weg volgen naar Egliseneuve d'Ent.
Deze route loopt geheel over asfalt maar er rijden nauwelijks auto's.
Andere leuke dagtochtjes:
- Chateau de Val aan den Dordogne (ook bij slecht weer)
- Besse, incl. markt op maandag
- En natuurlijk de Puy de Sancy (via Mont-Dore, de lift bij Super-Besse is in onderhoud en zomer 2008 gesloten), of het hele stuk zelf klimmen natuurlijk.
- Bij mooi weer, zwemmen in Lac Lastioulles. Erg geschikt voor klein en groot.
Al met al hebben we een leuke tijd gehad hier!
Henk, Marieke & Eva

Marieke van Bemden & Henk Otte - Nederland20-03-2010 14:27

12.07.2008
Beste Gerti, Ellen & Trees,

We willen jullie heel hartelijk bedanken voor een fijne week in jullie prachtige gîte. De mooie, zo typisch Franse omgeving met z'n kleine, stille dorpjes en heel veel natuur was precies zoals we het ons hadden voorgesteld; het zorgde voor een echt vakantiegevoel (en gelukkig kwam het met het weer ook nog goed :-) )!
Jullie hebben hier iets heel moois gemaakt met het Maison van Stijn - jullie grote inzet is heel duidelijk te zien.
Dank voor jullie tips & suggesties, het heerlijke diner aan jullie table d'hôte, de goed gevulde pichnickmand en jullie interesse.

We wensen jullie alle goeds voor in de toekomst!
Groetjes, Suzanne & Edwin

Suzanne Bergman & Edwin Bouman - Nederland20-03-2010 14:26

05.07.2008
 
Beste Ellen, Gerti + Trees,

Op zoek naar een vakantiebestemming, kwamen we al weer enige maanden geleden jullie verhaal tegen in de Ariadne At Home. We hebben meteen geboekt, want dat beloofde in ieder geval een sfeervolle locatie! En soms valt 't dan in 't echt wat tegen, maar niet hier: wat een mooie omgeving (en toch zo dicht bij het dorpje), wat een rust en natuur om ons heen, wat een hoeveelheid aan goede wandelroutes, wat een schetige dorpjes in de buurt, wat een heerlijke kaasjes en charcuterie, wat een lekkere barbecue op dinsdagavond bij jullie in de tuin, wat een gastvrijheid en attentheid van jullie, onze gastvrouwen, wat een leuke kadootjes in jullie galerie, wat een mooi landschap hier in de omgeving, maar bovenal wat een gezellige gîte hebben jullie ervan gemaakt!

Zelfs op onze enige regenachtige dag hebben we 't enorm naar onze zin gehad: 't is hier heerlijk thuiskomen! Met z'n tweetjes op de bank en Lis in de mand!

We komen vast terug en zijn dan benieuwd naar de projecten die jullie dan weer af hebben. Bewondering voor jullie ondernemingslust! 't Ga jullie goed!

Liefs, Jeroen, Yolanda en Lissy

Jeroen en Yolanda Ester20-03-2010 14:24

28.06.2008
Chères Gerti, Ellen en Thérèse,

Ook al wil elk van ons drieën een reactie schrijven over het verblijf hier, schrijf ik toch in "wij" en "ons" omdat we samen zo'n geweldig fijne vakantie hadden in dit gezellige huisje.
Als perfecte gastvrouwen hebben jullie ons het warme gevoel gegeven meer dan welkom te zijn. Behalve intens genieten van het voor ons onbekende Auvergne hebben wij met respect kunnen meemaken hoe jullie je nieuwe bestemming hier hebben gevonden en verder uitbouwen.Een plek om terug te komen!
Veel dank, Joop van der Werf

Helemaal mee eens! Marijke

Ook ik ben het er mee eens en wil jullie "bon courage" wensen met dit toch heerlijke project. En zoals ik al heb gezegd zijn jullie altijd welkom in West Palm Beach.
Heel veel dank voor alles, Lukina

Joop & Marijke van der Werf & Lukina Sheldon - Ned20-03-2010 14:23

28.06.2008
Lieve Gerti, Ellen & Trees,

Bij aankomst werden we zeer hartelijk door jullie ontvangen met een heerlijke kop koffie en daarna brachten jullie ons naar de gite waar we twee heerlijke weken hebben gewoond.
Wij hadden jullie bij boeking gemeld dat we uitkeken naar een vakantie met 1. mooi weer, 2. rust, 3. lekker eten, 4. veel wandelen en 5. heel veel lezen. Al onze wensen zijn vervuld. De eerste drie dagen heeft het geregend waardoor we aan de punten 2 en 5 toekwamen. Vanaf woensdag is het mooi weer (punt 1) geworden en hebben we punt 4 heel fanatiek uitgediept. We hebben elke dag (op één na) een prachtige wandeling gemaakt, met het boekje, dat we van jullie te leen kregen, als handleiding. We hebben genoten van de bossen, de meren, de bergen en de schitterende vergezichten. Rest nog punt 3. We kookten overwegend zelf met de (h)eerlijke producten van het Franse land, maar schoven ook twee keer aan aan de table d'hote. We hebben ervaren dat jullie all-round vrouwen zijn. Van het storten van een zwembad-plateau tot het bereiden van een verfijnd diner.
Bedankt voor alles en we zullen het nog heel lang over deze vakantie hebben.

Liefs van Jan en Atie van der Sluis

Jan en Atie van der Sluis - Nederland20-03-2010 14:22

14.06.2008
Alhoewel het weer ons echt in de steek liet en we meer een prille voorjaarsvakantie dachten te hebben (9-17 graden), hebben we onze gedachten verzet en naar de Auvergne gekeken en ervan genoten.
Er zijn van die plekken op aarde waar je je thuis voelt, waar je graag zou blijven en waar je zeker zult terugkeren. Dat gevoel is voor mij in ieder geval duidelijk. Van alle vakanties in Frankrijk komt de Auvergne het dichtst bij het begrip paradijs.
De flora is onvoorstelbaar mooi en het landschap maakt een mens blij.
Koud of niet, regen, hagel, onweer of niet, de Auvergne heeft mijn hart veroverd!
En wat daar zeker toe heeft bijgedragen is de warme zorgzaamheid van onze 3 gastvrouwen. Altijd bereid mee te denken, nooit gezucht: daar heb je hen weer. Met onze ervaringen wat gîte-eigenaren betreft, kunnen we rustig zeggen: alle lof!
We zijn blij jullie te hebben ontmoet en we zullen zeker terugkeren naar dit heerlijke oord.
Bedankt voor alles en zeker ook de voortreffelijke maaltijden en de gezelligheid!
Paul en Ellen Allebrandi + Luca

Paul en Ellen Allebrandi - Nederland20-03-2010 14:20

09.06.2008
Niettegenstaande het minder goede weer hebben we met volle teugen genoten van de zuivere lucht, de prachtige landschappen, watervallen, mooie dorpjes, romaanse kerken en de inmense bloemenpracht.
We voelden ons ook meteen thuis in de luxueuze gîte, heel gezellig en functioneel. We willen jullie ook feliciteren met het reeds gepresteerde werk aan het huis, gîtes en galerij, en dit in zo'n korte tijd. We wensen jullie ook veel goede moed voor de uitvoering van de nog voorliggende plannen en veel succes met de galerij de de gîtes.
We willen jullie en je moeder ook bedanken voor het gastvrij onthaal. We hopen binnen enkele jaren nog een terug te komen als alle kerken uit de steigers zijn en met een schitterende zon.
Ingrid & Ruddy Ruymaekers - Peij, Antwerpen
07.06.2008

Ingrid & Ruddy Ruymaekers - Belgi20-03-2010 14:19

10 mei 2008

Lieve Gerti, Ellen & Trees,
We hebben het hier heerlijk gehad. Het is een prachtige omgeving voor fotografen. Ik heb ook heel veel plezier gehad met de cursus. Volgens mij kom ik nog wel een keer terug. Sowieso om te kijken hoe de verbouwing zich ontwikkelt.
Liefs en groetjes, Joke Beerlage

Lieve "meisjes",
Wat een paradijsje hebben jullie hier gemaakt ... en zo te horen en zien wordt het nog mooier. Ik heb de gevarieerdheid van de cursus als een aanwinst ervaren. Alle onderwerpen behandeld. Het weer zat niet echt mee, maar daarom was het toch een tijd om nooit te vergeten.
Ik wens jullie heel veel plezier, geluk en gezondheid voor de toekomst in "La douce France".
Wie weet tot de volgende keer, liefs, Alice van der Linden

Joke & Alice - Nederland20-03-2010 14:18

13.05.2008
Highlights van:

Francisca:
Alle seizoenen in 1 week!
Echt frans dorpje
Gastvrije en behulpzame gastvrouwen
Top huisje met mooie schilderijen :-)

Willie:
Het verrukkelijke bed
De zon aan het begin èn aan het einde van ons verblijf
De bergpas over de Mont Dore
Het rustgevende geluid van het riviertje

John:
De twee watervallen
De bergroute van Besse naar Mont Dore (D36)
De besneeuwde bergtoppen
De rode wijn en het goede gezelschap

Tessa:
Het roze toiletpapier!
De grotten

Victor:
Pizza's!!
Elke dag iets lekkers van de bakker...

Veel succes met alles, Francisca, Willie, John, Tessa en Victor

Francisca Kalmijn - Nederland20-03-2010 14:17

[1]      «      47   |   48   |   49   |   50   |   51      »      [51]
Reactieformulier

Reactieformulier